Over mij

Tijdens mijn studie ben ik via een onverwachte wending bij Apple Computers in Milaan terecht gekomen voor een stage en heb daar onderzoek gedaan naar de commerciële haalbaarheid van het Internet. Daar ben ik direct gegrepen door de kansen die technologie ons kan bieden om met elkaar te verbinden en om ons eigen potentieel nog beter te benutten. Daarom ben ik na mijn studie bewust gaan werken in de technologie sector. Niet als techneut, maar wel in sales, marketing en management rollen waar innovatie een belangrijke rol speelt.

In mijn rol als CMO bij Microsoft heb ik mede aan de wieg mogen staan van Het Nieuwe Werken, en nieuw leiderschap. Daar heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van change management, technologie en medewerkers. Omdat ik daar zeer door geboeid was, ben ik een part-time PhD gestart aan de VU waar ik onderzoek doe naar de toekomst van werk. Allereerst over zelfsturing maar ondertussen over robotisering en werk en hoe we anders kunnen gaan kijken naar werk & inkomen.

Vanuit al mijn passies, ervaring en studie ben ik expert op het gebied van werk, technologie en mens. Ik behandel en begeleid met name vraagstukken van organisaties waarbij het anders moet, via innovatie en nieuwe werkvormen met technologie als faciliterend aan ons menselijk potentieel.  Ik doe dit als adviseur via onderzoeken, schrijven en presenteren, maar, indien gewenst, bedenk en begeleid ik ook direct de koppeling naar mogelijke programma’s, tools en eventueel processen die maken dat de gedragsverandering ook daadwerkelijk vorm krijgt en resulteert in succes.

Naast mijn werkzaamheden ben ik bezig een experiment op te zetten om te kijken of technologie ons kan helpen bij het verkrijgen van een basisinkomen. Als 80% van de medewerkers in dienst al 10 jaar lang zegt iets anders te willen doen als de zekerheden behouden blijft, dan moeten we toch anders gaan kijken naar werk.  Kunnen we via datadividend en robottax zorgen dat we ons potentieel anders kunnen gaan benutten?

Zie voor mijn uitgebreide CV LinkedIn